pühapäev, 13. märts 2022

Mõned eelmise aasta tomatid - OSA 3

Siit siis ilmselt viimane postitus eelmise aasta tomatipiltidega. Tegelikult väga midagi uut polegi, lihtsalt augusti-septembri piltides oli juba rohkem värve - viljad said järjepanu valmis. Siiski eelmisel sügisel tomatid nii pikalt vilju ei andnud kui mõnel varasemal, mil oleme lausa detsembrini välja oma järelvalmivaid tomateid süüa saanud. 

Juba päris mitu aastat on tore see, et päris suur osa minu "poetomati" katsetustest on üsnagi hästi õnnestunud. Ribilise, roosa ja suureviljalise Monterosa järglased olid ka suured ja ribilised, taimed kandsid väga hästi. Väga kallis kuid ülimalt ilus tomat Mar Azul on mitu aastat kauneid vilju andnud. Pruunikad ja punased nimetud kirss-ploomtomatid on hästi kandnud, samuti pruun ja terava tipuga Peppermato. Kumato on andnud häid vilju, ehkki sooviks, et ta kannaks rohkem. Ning sel aastal üllatas pikkade viljakobarate, varase kande ja hea maitsega Mini Roma. Ainukene möödapanek on olnud kollaselt kirsstomatilt võetud seeme, millest kasvanud taim kasvatas küll tohutu koguse ümaraid keskmise suurusega vilju, ent need ei tulnud kollased ning ei tahtnud kuidagi valmis saada...  Kuigi vaatan, et võib-olla ikkagi oli midagi seemnepakis segamini - olen pildi alla kirjutanud üsna kindla käega nime Golden Cherry, mida ma kindlasti ise välja ei mõelnud... Ehk siiski olid siis endavõetud seemned, hübriidtomatilt, kes teab... Aga nüüd siis need suvised-sügisesed tomatipildid. 

Green Sausage

Madal hõre Green Sausage kasvatab piklikke rohelisi vilju, mida on mugav salatisse viilutada, seest tühjemapoolsem. Sobib hästi ka potis kasvatamiseks. 

Green Sausage
Polaris
Üsna tõenäoliselt Polaris, millelt saingi (küllap hilise istutamise ja napi ruumi tõttu) ühe suure vilja. See-eesti ilusa ja maitsva...
Polaris





Polaris

Siin ei julgegi pakkuda - needki vähesed kollased tomatid, mis mul sel aastal olid, läksid omavahel segamini...
Võib-olla on Dixie Golden Giant, aga pead ei julge anda, eriti kuna allpool on näha veel selle nimega tomatit, mis näeb teistmoodi välja. Ilmselt kui eelmise aasta seemnepakkideni jõuan (need on senini suvilas) siis oskan ka mõne muu variandi välja pakkuda. Kahjuks suuremate tomatite kasvatamine mul nii hästi ei õnnestunud... Ja paljudest jäid pildidki tegemata, nii et tagantjärele ei mäleta neist suurt midagi. 

Pigem tundub, et see tomat võiks olla (kõrvalpildil) Bolshaja Belaja Zebra, sest tal on ka veidi triipe näha. Kahjuks mitmed taimed kasvatasidki mul vaid paar vilja. Aga see-eest sai suurem osa paremini hakkama, nii et tomatitest puudust ei tulnud.

Kõige paremini valmisid ikkagi kõik kirsstomatid!...


Hiiumaa Roheline
Üks iga-aastastest lemmikutest - Hiiumaa Roheline.
Hiiumaa Roheline























Igaks küljest erinev kirsstomat: Black Strawberry!








Ilmselt Indigo Apple...

Indigo Pear Drops

Blue Pitts tomatite pind on huvitav, kergelt matt ja nagu karvane...

Violet Jasper

Green Pear



Mini Roma

Mini Roma (poetomati seemnest)

Dixie Golden Giant

Rosella

Blue Gold

Black Opal

Hartman's Yellow Gooseberry


Mar Azul /tõlkes Sinine Meri

Afternoon Delight?

"Golden Cherry" /ei läinud siiski kollaseks, pigem punane

Indigo Apple

Punane kirss, poetomati seemnest, kandis pikalt ja palju, tugev taim



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar