neljapäev, 14. veebruar 2019

Meresinine... MarAzul

Oehhh....
See on ilmselt ikka sellest, et on juba kevadeigatsus. Varasematel aastatel olen ka näiteks just sarnasel ajal sattunud poes mingite huvitavate tomatite peale ja mõelnud, et küll oleks tore neid kasvatada. Ja vahel oli ikkagi nii, et just see "katsetamise tomat" ei mahtunud enam mitte kuidagi kasvuhoonesse kusagile ära :(. Vist eelmisel või üle-eelmisel aastal oli selline lugu ühe põneva RAF-tomatiga, mille kohta spetsiaalselt netist uurisin, et talle sobib hästi mereveega kastmine. Eks peaks uuesti proovima, sest seemned peavad ju mitu aastat vastu ja mul on väga harva juhtunud, et mõni sort polegi üldse kasvama läinud.

Täna nägin siis jälle ühte sellist huvitavat tomatit poes ning ostsin natuke hambaid kiristades ühe ära - hind oli lihtsalt sedavõrd krõbe... Aga ei saanud teisiti, sest nii ilus oli. Nii põnevat värvi - nimekski MarAzul. Ja lugesin, et seda sorti on juba paari aasta jagu Hispaania kasvatajate poolt aina rohkem turustatud. Eks tuleb siis ära maitsta ning mõned seemned alles hoida, kevadele mõeldes. Kumato tomatiga igatahes see õnnestus, senimaani on täiesti häid tomateid saadud ja üldiselt on need tumedamad tomatid mulle hästi maitsenud. Kuigi teisest küljest maitseb mulle väga ka näiteks "Hiiumaa roheline" ning mitmed kollased tomatid on olnud ülimaitsvad.

Nii et... elame, näeme. Püüdsin netist otsida ning leidsin, et keegi oli siiski ka omal käel seda tomatit kasvatanud, kahjuks oli tegu kinnise foorumiga, sestap ei saanud kohe uurida, kas seemned olid ise võetud või õnnestus neid kusagilt n.ö ametlikult hankida... Erilise värvi järgi oletaks küll, et tegu on F1 ehk hübriidiga, kuid eks siis on näha, võib-olla ;)

Tomatoville.com -lehelt siis ühelt kasvatajalt selline ilus foto:


Ma väga loodan, et ta ei pahanda, kui peaks oma toreda pildi siit minu lehelt avastama... Imeilus tomat, mille kohta ilmselt sobiks hästi too hispaanlaste vana ütlus: "Tomate con sal, jamon de pobres." ehk "Tomat soolaga on vaeste sink.". Suu juba jooksebki vett... ;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar