esmaspäev, 26. september 2016

Tagasi juunikuusse... esimene pool

Tahaks ikkagi, et midagigi jääks selle suve piltidest ka blogisse. Ei teagi, mis võluvitsaga ma end lööma pean, et saaks järgmisel aastal kohe mõned klõpsud üles panna. Ma tean juba ette, et nimesid ma naljalt üles märgitud ei saa, siis jäävadki pildid postitamata. Hoolimata sellest, et algselt on mul enamusel istutatud taimedel nimesildid olnud, on need ikka kusagile kaotsi läinud või on ilmastik tähed sildilt maha pesnud või on linnud sildid minema tassinud.

Siit siis üks pildirodu tuleb...

Ilmselt Robinson's Giant - külvatud eelmisel aastal
Vana hea siber iiris
Isekülvanud lupiin


Valge kurekell
Ilmselt kadakkaer
Mitmevärviline madal moon
Pudenenud õiega moon
Seemnest kasvatatud aster
Nõmmeiivatee

Vene ussikeel


Pidi olema kuldheleenium vist, aga kes neid seemnepakke teab...?
Seemnest kasvatatud kannikeste teine aasta...



Roosa metssalvei


Veel üks kurekell ning kollase õiega jumika põnev peitusemäng...
Kollane lupiin
Esimesed maasikad on kõige magusamad ;)

Ilmselt püsik-ibeeris


Maasikahooaja jätk ;)

Seekord vist üheaastane ibeeris?

5 kommentaari:

  1. Nimesid tuleks ilmtingimata teada püsikutel. Kui tekivad probleemid, on neid teades alati võimalik abi otsida. Ja ei juhtu nii, et 3 aastat järjest sama sorti ostetaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, see on õige küll. Loodetavasti leiutan ühel päeval enda jaoks süsteemi, mis lõpuks ka sobib ja püsima jääb. Õnneks enamuse taimede puhul on ikka enam-vähem teada ka. Vanade olijate puhul aga pole enam kelleltki küsida, õnneks on need ka üsna vastupidavad tegelased ning tõestanud, et nad nendes tingimustes toime tulevad... Kuna mul on mitmed taimed ka seemnest kasvatatud, saan vähemalt oma külviraamatu abil natuke näpuga järge ajada :)

      Kustuta
    2. Teised aednikud on leiutanud nippe nagu nt pildistatakse taime peenras ja lisatakse nimega oma pildipanka. Etikettidesse ma ei usu, meil vähemalt lapsed, loomad ja linnud tassivad need laiali.
      Taimede nimed kuluvad aastate jooksul pähe.

      Kustuta
  2. Jälle hulk ilusaid suvepilte, talv on ikka kole ja kylm...
    Suured kivid on lahe suur varandus.
    P.s. taimede õppimiseks hobikorras on aiafirmade kodukad ja kataloogid väga head. Algul lugesin neid suure huviga, kõik oli ju võõras ja ylipõnev. Aga siiani on huvitav, oma aedu 12 aastat.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga head mõtted - peaks tõesti tegema omaenda taimekataloogi... Nende siltidega on tõesti nii, et parimal juhul peavad 2 aastat vastu aga enamasti sedagi mitte. Mul lapsed õnneks neid ära pole sebinud aga lindudele ju sõnu peale ei loe, mõnel üksikul korral olen kahtlustanud isegi kuritahtlikke naabreid ;)...

      Kivid on meil sealtsamast maapõuest välja ilmunud kuid peenrasse toppimiseks ei jäänud muud üle kui paluda kopamehel natuke toimetada - lastel on kive mööda hüppamisest olnud rõõmu kui palju ;) kui välja arvata ükskikud roosipõõsasse kukkumised...

      Kustuta